Over Roel C. Verburg

Gewapend met zijn gitaar speelde Roel reeds met groot succes in vele theaters en kroegen, maar ook meerdere malen op De Zwarte Cross en Lowlands. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, gaan bij Roel de grappen in hoog tempo door.

In 2010 ging zijn eerste avondvullende cabaretprogramma in premiere getiteld Roel C. Verburg – De Naam Zegt Het Al. In 2012 bracht hij zijn eerste CD ‘Liedjes Voor De Kater’ uit die in Elsevier werd omschreven ‘In de traditie van Hans Dorrestijn met de muzikale kwaliteit van Spinvis’.

Daarnaast was Roel bijna wekelijks live met een liedje op 3FM te horen tijdens de Freaknacht met Giel Beelen, traditioneel om 2:02 uur (ook op Ned. 3).

In 2013 kwam zijn ‘Gele Album’ uit en het jaar daarna ging zijn tweede avondvullende show ‘Roel C. Verburg – Dat Sowieso’ in premiere. Vanaf 2015 speelt hij elke vrijdagmorgen op Radio Veronica een liedje bij Rinkeldekinkel met Jeroen van Inkel.

Op TV was hij te zien in Kopspijkers, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en Padoem Patsss! Op Youtube is hij verder bekend van zijn liedjes ‘Slechtste Rapper Van De Straat‘, ‘Opa Van Mezelf‘, ‘Uit‘ en ‘Ik Koester Je Oester‘.


Twitter
Roel C. Verburg
@ROELCVERBURG
Facebook
Share© HKtheater 2021